HomeSerious Game KeurmerkReeds uitgereikte keurmerken2019Moving Stories

Moving Stories

 

Promotievideo

Moving Stories (ontwikkeld door IJsfontein i.s.m. Trimbos) is een spel dat ontwikkeld is voor middelbare scholieren, die het spel een week lang spelen. Het doel van het spel is om scholieren zich te laten inleven in een depressieve leeftijdsgenoot. De ontwerpers willen hiermee het stigma van mentale ziekten verminderen.

Het spel wordt op school geïntroduceerd tijdens het mentoruur, en heeft als doel om discussie op te wekken tussen de leerlingen. Om deze reden is het spel dus niet ‘los’ te spelen. Dat lijkt ons een goede insteek, om eventuele vooroordelen over depressiviteit bespreekbaar te maken onder jongeren, en waar nodig begeleiding te bieden.

Na spelen van het spelen van het spel, en het ontvangen van aanvullende informatie komen we als commissie tot de volgende beoordeling: Moving Stories is een veilige game over een belangrijk onderwerp. Face validity van het spel is getest in samenwerking met experts (psychologen), ervaringsdeskundigen (jongeren met depressie) en gebruikers (scholieren). De resultaten hiervan zijn positief, en de resultaten uit gebruikersanalyses zijn verwerkt in het spel.

Dataopslag vindt plaats volgens de Europese wet- en regelgeving. Het spel wordt momenteel alleen nog in onderzoeksverband gebruikt. In de toekomst zal ook effectiviteitsonderzoek worden gedaan; we zijn erg benieuwd naar de uitkomsten daarvan.

De Commissie Serious Games heeft besloten de game, op basis van het DSSH evaluatieraamwerk valide games, met 3 sterren te waarderen.

Meer informatie:

 

Congres 2024

Kalender

7&8 maart 2024
DSSH Congres

15 maart 2023
DSSH Experience Day

9 September 2022
DSSH Congres

21 april 2021
DSSH Congres