HomeSerious Game KeurmerkEvaluatieraamwerk

Evaluatieraamwerk

 

Evaluatieraamwerk serious games voor het ‘Keurmerk’

De commissie serious games wil graag transparant zijn in haar systematiek waarmee ze serious games evalueert. De basis hiervoor ligt in een raamwerk, dat is gepubliceerd in het volgende artikel:

How to Systematically Assess Serious Games Applied to Health Care, MIR Serious Games, 2014, vol 2, issue 2.

Maurits Graafland, Mary Dankbaar, Agali Mert, Joep Lagro, Laura De Wit-Zuurendonk, Stephanie Schuit, Alma Schaafstal, Marlies Schijven.
– http://games.jmir.org/2014/2/e11/

Begin 2018 heeft de DSSH commissie serious games een tweede artikel gepubliceerd in een internationaal tijdschrift, nu zijn de beoordelingscriteria voor de 5 sterren verder uitgewerkt (zie onderaan). Daarbij zijn een drietal beoordeelde games als voorbeelden genomen. Onderaan deze pagina is het artikel te vinden.

Een serious game kenmerkt zich door een verhaal met een uitdagend doel of opdracht die past bij de doelgroep. De opdracht moet direct of indirect zijn gekoppeld aan het leerdoel van de game. Daarnaast dient er interactie met de speler te zijn (reactie op acties, feedback, of een score). De interactie moet een rol spelen bij het bereiken van het doel van de game.

Art MedTrainMag_Framework-DSSH games-
 

Congres 2024

Kalender

7&8 maart 2024
DSSH Congres

15 maart 2023
DSSH Experience Day

9 September 2022
DSSH Congres

21 april 2021
DSSH Congres