HomeSerious Game KeurmerkReeds uitgereikte keurmerken2024Acute Verloskunde

Acute Verloskunde

 

Deze VR game/ simulatie is gemaakt door het RadboudUMC (de Health Academy en afdeling Gynaecologie van het RadboudUMC). Bekijk hier het promotiefilmpje.

Meer informatie bij: Jeroen.vanDillen1@radboudumc.nl

De VR applicatie Verloskunde Game is een volgens de principes van de acute geneeskunde uitgewerkte applicatie. Het is een simulatie met enige spelelementen waarin je juiste keuzes moet maken tijdens ingewikkelde en acute situaties die kunnen ontstaan rond de bevalling. De speelomgeving is vrij eenvoudig vormgegeven, waarbij in het spel geen aanwijzingen worden gegeven wat je wanneer moet doen. Er is wel tijdsdruk, maar het spel bevat geen inhoudelijke aanwijzingen die je verder zouden kunnen helpen in het spel als je vastloopt. De persoon die het speelt, moet als hij de juiste kennis niet heeft, met trial-and-error achter de juiste beslissingen komen.
Wat heel positief is dat tijdens de ontwikkeling multidisciplinair is gewerkt en de game ook multidisciplinair werken tot uiting laat komen. Er zijn relevante user-tests gedaan en face-validity is gecheckt met relevante experts.
De replay value van het spel wordt als erg laag ingeschat, hoewel de commissie wel van mening dat het in een welomschreven fase van de opleiding echt van meerwaarde kan zijn.

Wij kennen de game drie sterren toe.

 

Congres 2024

Kalender

7&8 maart 2024
DSSH Congres

15 maart 2023
DSSH Experience Day

9 September 2022
DSSH Congres

21 april 2021
DSSH Congres