HomeCongresCongres 2018Pre-conference workshop

Pre-conference workshop

 

INTRO

Ook METS Center viert in 2018 haar 10-jarig bestaan. Daarom slaan METS Center, ECTM en DSSH de handen ineen om u een verfrissende preconference course aan te bieden; al dan niet in combinatie met deelname aan het DSSH-congres.

Middels een interactief programma willen we u (opnieuw) laten kennis maken met Non Technical Skills (CRM-principes én ANTS), maar ook met het bespreekbaar maken van deze Non Technical Skills middels een gestructureerde debriefing.

We laten u niet alleen maar kennis maken maar, zoals u van ons gewend bent, laten we u het ook toepassen. En voor geïnteresseerden, we geven nóg een cadeau: deelname aan deze cursus geeft recht op 10% korting bij inschrijving aan de EuSim Level 2 of Refresher Course in ons jubileumjaar.
Tot ziens op 13 én/of 14 maart 2018!

Ron Brendel Directeur METS Center

DOELGROEPEN

Professionals uit de gezondheidszorg (artsen, verpleegkundigen, docenten, onderwijskundigen, psychologen, communicatietrainers) die zich richten op simulatieonderwijs met interprofessionele teams.

Naast het bespreken van technische aspecten, zijn deze professionals betrokken bij het bespreekbaar maken van Non Technical Skills.

LEERDOELEN

Na deze cursus:

  • Heeft u (opnieuw) kennis genomen van CRM- principes en het instrument ANTS.
  • Heeft u (opnieuw) kennis genomen van Debriefing middels de D-A-A-structuur.
  • Heeft u (opnieuw) kennis genomen van de Advocacy and Inquiry-vraagtechniek
  • Bent u in staat om CRM-principes/NTS te erkennen en te benoemen aan de hand van getoonde filmfragmenten.
  • Bent u in staat om de D-A-A-structuur toe te passen in een debriefing met gebruikmaking van clips van medische situaties.
  • Bent u in staat om de A&I-vraagtechniek tijdens een debriefing toe te passen.

EDUCATIEVE METHODES

• Energizer: Op ‘luchtige’ wijze wordt een samenwerkingsoefening door faculty en deelnemers uitgevoerd, waarbij tegelijk een link wordt gelegd met Non Technical Skills en Debriefing.

• Lecture: Presentaties worden gecombineerd met onderwijsleergesprek om in ieder geval de basis te leggen over kennis van CRM/Non Technical Skills en Debriefing.

• Daarnaast wordt de vraagstellingsmethodiek Advocacy & Inquiry (Debriefing with good judgement) uitgelegd.

• Workshop CRM: In kleine groepen (maximaal 10 personen) wordt aan deelnemers gevraagd om CRM-punten te markeren tijdens getoonde filmfragmenten. Deze voorbeelden worden vervolgens in groepen bediscussieerd.

• Workshop Debriefing: In kleine groepen worden deelnemers gevraagd om een ‘debriefing’ te verrichten, terwijl anderen in de groep de rol aannemen van de rollen in de getoonde clips.

Daarbij is speciale aandacht voor de A&I- vraagtechniek. Observerende deelnemers geven daarna feedback over de manier van debriefing.

IMPACT

  • Na deze preconference course heeft u (weer) vernomen wat de begrippen CRM/NTS inhouden en heeft u ze ook leren herkennen.
  • Daarnaast heeft u weer gehoord hoe u structuur aan een debriefing kunt geven en hebben een aantal van u de gelegenheid gehad om de Advocacy and Inquiry- vraagtechniek tijdens een debriefing toe te passen.

PROGRAMMA

10:30 – 11:00      Inloop met koffie

11:00 – 12:00     Introductie met Energizer

12:00 – 12:30     Lecture: Refresher CRM/NTS

12:30 – 13:00     Lecture: Refresher Debriefing en A&I

13:00 – 13:30     Walkin’lunch

13:30 – 15:00     Workshop: Interactief herkennen CRM/NTS

15:00 – 15:15     Pauze

15:15 – 16:45     Workshop: Debriefing incl. A&I- techniek

16:45 – 17:00     Evaluatie en afsluiting

17:00 – 17:30     Borrel met deelnemers, DSSH- bestuur en ECTM

Locatie:             ECTM, University of Twente Carré Building (no. 15), level 3 (second floor) Use main entrance ‘Hal B’ / ‘Waaier’

Prijs:                  €50,00. In combinatie met DSSH-congres slechts €30,00!

Accreditatie:      Is aangevraagd.

 

 

Congres 2024

Kalender

7&8 maart 2024
DSSH Congres

15 maart 2023
DSSH Experience Day

9 September 2022
DSSH Congres

21 april 2021
DSSH Congres