HomeCongresCongres 2012

Congres 2012

 

Op 28 maart 2012 vindt in samenwerking met onze Partner Zorg & ICT wederom het Jaarlijkse DSSH congres plaats. Dit jaar heeft het jaarlijkse DSSH congres de titel -Hands ON!- meegekregen. Handen uit de mouwen dus tijdens interactieve Simulatieworkshops.

Een dag lang bezig zijn met een variëteit aan kleinschalige workshops, waarin u écht interactief kunt meebeleven waar Simulatie en Serious Gaming in de Zorg in Nederland zich op dit mee bezighoudt.

Belangrijk en actueel, ook in het licht van het recent verschenen Convenant ‘Veilige toepassing van medische technologie in het ziekenhuis’ (opgesteld in opdracht van de NVZ vereniging van ziekenhuizen (NVZ) en Nederlandse Federatie van Universitair Medische Centra (NFU). In dit Convenant wordt gesteld dat technologie die in ziekenhuizen en zorginstelling wordt toegepast, veilig en kwalitatief in orde moet zijn. Logisch, maar dan moet je wel weten hóe je ermee moet omgaan. Dat viel ook onze Minister van Volksgezondheid Edith Schippers op.

Zij meent dat de aandacht voor patiëntveiligheid weliswaar toeneemt binnen de wereld van de zorgprofessional, maar ook dat dit nog níet voldoende verankerd in de opleidingen! Onderzocht moet worden, hoe de patiëntveiligheid en de daarmee samenhangende vaardigheidseisen voor gebruikers van zorgtechnologieën en innovaties geborgd moeten worden. Zorgprofessionals moeten immers aantoonbaar bekwaam zijn, voordat zij mogen gaan handelen. Dé manier om dit te bereiken is door zorgprofessionals kennis te laten nemen van innovaties in de zorg met behulp van toegepaste simulatie en serious gaming.

Veilig werken is een must, daar zijn we het allemaal over eens. Dit kan eigenlijk alleen maar door in omgevingen te trainen waarbij patiënten niet at-risk zijn. Maar hoe doe je dat? Wat kies je? Hoe ga je om met simulatie in de zorg, hoe overtuig je je Stakeholders en hoe krijg je mensen zover om te gaan trainen? Wat werkt, en vooral ook: wat werkt niet?

Voor dit Congres is het thema daarom: ‘Hands-ON!’ .

U wordt in de gelegenheid gesteld om daadwerkelijk interactief bezig te zijn met innovaties en vraagstukken in de zorg rondom zorg, simulatie en serious gaming. Innovaties die u niet mag missen, en tevens een mooie gelegenheid om kennis te nemen van Simulatie in de Nederlandse gezondheidszorg in brede zin. Vanuit heel Nederland en diverse visies is attractief programma samengesteld. De workshops vinden plaats in een roulerende opzet in kleine groepen, om iedereen de kans te geven écht te participeren. U maakt dus alle workshops mee! Reserveer 28 maart 2012 vast in uw agenda, en houd onze website in de gaten -binnenkort kunt u als DSSH lid natuurlijk tegen gereduceerd tarief voor-inschrijven. Wees er tijdig bij, want door het workshop karakter zijn het aantal plaatsen dit jaar gelimiteerd.

Congres Programma 2012

Schermafbeelding 2015-06-09 om 11.19.54

 

 

Congres 2024

Kalender

7&8 maart 2024
DSSH Congres

15 maart 2023
DSSH Experience Day

9 September 2022
DSSH Congres

21 april 2021
DSSH Congres