HomeNieuwsIn retrospect: GFHEU 2016

In retrospect: GFHEU 2016

  ‹ terug naar overzicht

DSSH aanwezig op conferentie Games for health Europe op 31 oktober- november 2016

Op 31 oktober en 1 november 2016 vond de jaarlijkse conferentie Games for Health Europe plaats in Domus Medica in Utrecht. Boordevol interessante keynotes, presentaties binnen diverse tracks en demonstraties tijdens de exhibition. Er waren ca. 200 geïnteresseerden, waaronder een groot aantal jongeren en studenten.

De conferentie werd geopend door prinses Laurentien van Oranje, o.a. schrijfster van kinderboeken maar ook “Nog lang en gelukkig: Dilemma’s van leiders, advies van kinderen”. Zij nam ons mee in het wereldbeeld van kinderen, waarin innovatie geen issue is, omdat voor kinderen alles nieuw is en de kindertijd een en al uit innovatie bestaat. Ze bracht de organisatoren zelfs in verlegenheid, door vraagtekens te plaatsen bij het hoofdthema ‘substitution of processes, technologies and concepts’: Is dat wel vernieuwend en ‘disruptive’ genoeg?

De commissie Serious gaming van de DSSH was aanwezig met een stand. Niet alleen om onze vereniging onder de aandacht te brengen, maar ook om het keurmerk ‘Quality Label Serious Ga-mes’ te promoten dat door de commissie wordt toegekend aan serious games in de gezondheids-zorg. Citaat uit de flyer: “Het keurmerk ‘valide games’ helpt je als game-ontwikkelaar om de kloof te overbruggen tussen jouw bedrijf, de game en de medische professional. Je ontvangt constructieve feedback over je game van experts vanuit het medisch, wetenschappelijk en educatief domein”. De flyer kan hier worden gedownload en mag vrijelijk worden verspreid.

De keynotes waren internationaal van hoge kwaliteit en gaven een uitstekend overzicht van de state-of-the-art van serious games en virtual reality in de gezondheidszorg.
Daarnaast presenteerden in verschillende tracks onderzoekers en experts hun be vindingen. Zo ook twee leden van onze commissie: Mary Dankbaar en Riëtte Meijer.
Kortom, een interessante dag en voor iedereen aan te bevelen

 

.gfheu2      gfheu    30137652264_f216463dbc_k

 

 

 

Congres 2024

Kalender

7&8 maart 2024
DSSH Congres

15 maart 2023
DSSH Experience Day

9 September 2022
DSSH Congres

21 april 2021
DSSH Congres