HomeDSSH Congres 2012Programma DSSH Congres 2012

Programma DSSH Congres 2012

  ‹ terug naar overzicht

De Dutch Society for Simulation in Healthcare (DSSH) heeft op 28 maart 2012 haar jaarlijkse Congres. 

 

Net zoals de voorgaande, zeer druk bezochte editie zal het Congres gehouden worden tijdens de vakbeurs ‘Zorg en ICT’ in de Jaarbeurs te Utrecht.  Dit jaar is er gekozen voor een programma met interactieve, kleinschalige workshops. Handen uit de mouwen dus !. Een dag lang zèlf bezig zijn met een variëteit aan thema’s op het gebied van Simulatie en Serious Gaming in de zorg. Zo pikt u nog eens wat op, terwijl u echt kennismaakt met innovaties. Innovaties op het gebied van simulatie en serious gaming in de zorg -die u nergens anders bij elkaar treft !. 

Actueel en belangrijk, ook in het licht van het recent verschenen Convenant ‘Veilige toepassing van medische technologie in het ziekenhuis’. Hierin wordt gesteld dat technologie die in ziekenhuizen en zorginstelling wordt toegepast, veilig en kwalitatief in orde moet zijn. 

Onze Minister stelt dat onderzocht moet worden, hoe de patiëntveiligheid en de daarmee samenhangende vaardigheidseisen voor gebruikers van zorgtechnologieën en innovaties geborgd moeten worden. Zorgprofessionals moeten immers aantoonbaar bekwaam zijn, voordat zij mogen gaan handelen. In dit Convenant wordt gesteld dat technologie die in ziekenhuizen en zorginstelling wordt toegepast, veilig en kwalitatief in orde moet zijn. Logisch, maar dan moet je wel weten hóe je ermee moet omgaan.  

 Dit jaar heeft het DSSH Congres daarom als thema

‘Hands-ON!’

En wie kan er nu beter u informeren hoe uw innovaties en ambities succesvol in uw werkomgeving te borgen dan onze

Keynote Speaker van dit jaar: Mw. Annemarie van Gaal! 

Als Congresbezoeker neemt u dit jaar deel aan alle workshops, u hoeft dus niet te kiezen uit het programma. Gezien de kleinschalige opzet -waarbij u dus werkelijk actief bezig bent-, raden wij u vooral aan tijdig in te schrijven want vol = vol. Vanaf 08:30 bent u van harte welkom op het Congres!

Natuurlijk is er gelegenheid ook de beurs ‘Zorg en ICT‘ te bezoeken. Accreditatie voor dit programma is verkregen bij het Accreditatie Bureau Algemene Nascholing Medische Beroepsverenigingen (ABON).  

Bovenstaand programma is bevestigd, de DSSH behoudt zich echter het recht voor in voorkomende gevallen het programma indien noodzakelijk uit te breiden/aan te passen.

 

Congres 2024

Kalender

7&8 maart 2024
DSSH Congres

15 maart 2023
DSSH Experience Day

9 September 2022
DSSH Congres

21 april 2021
DSSH Congres