HomeDSSH Congres 2011Programma DSSH congres 2011

Programma DSSH congres 2011

  ‹ terug naar overzicht

Wat is ‘Simulatie’?  Volgens WikiPedia simpelweg een nabootsing van de werkelijkheid, in veel gevallen met behulp van een model van die werkelijkheid. Volgens de DSSH kan ‘Simulatie in de gezondheidszorg’ uitgelegd worden als een dynamische en stuurbare manier om medische professionals verder te laten groeien tot bétere professionals; zonder dat dit patiënten kost.  Naar verwachting zullen ziekenhuizen steeds strategischer gaan kiezen in het efficiënt opleiden en trainen van hun zorgprofessionals in werktijd. Serious gaming en (virtual reality) simulatie van risicovolle handelingen, procedures en team-training zijn hiervoor bij uitstek geschikt. Inmiddels zijn er simulatiemodules voor het trainen van bijna iedere (para-)medische professional, en kan bijna iedere beroepsgroep nu profiteren van deze technologie; die alsmaar méér mogelijkheden biedt.  

Om u bij te praten over de recente ontwikkelingen op het gebied van Simulatie en Serious Gaming in de Zorg houdt de Dutch Society for Simulation in Healthcare (DSSH)  haar jaarlijkse congres van 17-03-2011 t/m 18-03-2011. 

Parallel aan het DSSH congres vinden de VNU medische vakbeurzen ‘Zorg en ICT’ en ‘Zorg Totaal’ plaats in de Jaarbeurs te Utrecht. Gezien de belangstelling van vorig jaar, is er dit jaar gekozen voor een tweedaags programma met een variëteit aan plenaire lezingen en hands-on workshops* (nieuw dit jaar!). Meer ruimte dus om de laatste informatie en ontwikkelingen op te pikken, zowel de Beurzen als het Congres te bezoeken, zélf te trainen in de workshops en  -zeker niet onbelangrijk- : om op een plezierige manier uw niet-virtuele netwerk te vergroten !

 

*Voor de workshops kan niet op voorhand worden ingeschreven. Inschrijving geschiedt op de dag zelf, om onbenutte voorinschrijvingen te voorkómen. 

 

Congres 2024

Kalender

7&8 maart 2024
DSSH Congres

15 maart 2023
DSSH Experience Day

9 September 2022
DSSH Congres

21 april 2021
DSSH Congres