HomeNieuwsPresenteer uw eHealth innovatie voor selectie, valdatie en implementatie bij het UMC Utrecht

Presenteer uw eHealth innovatie voor selectie, valdatie en implementatie bij het UMC Utrecht

  ‹ terug naar overzicht

ƒvƒŠƒ“ƒg

Presenteer uw eHealth innovatie voor selectie, valdatie en implementatie bij het UMC Utrecht

De afgelopen jaren hebben de ontwikkelingen in de zorg onder andere in het teken gestaan van technologische en sociale innovaties. Deze innovaties kenmerken zich enerzijds door het automatiseren en digitaliseren van processen om op deze manier efficientere en effectievere zorg te leveren. Anderzijds kenmerken een aantal van deze innovaties zich in het menswaardig maken van technologie en processen voor patienten om op deze manier een bijdrage leveren aan de kwaliteit van zorg en kwaliteit van leven van de patient; denk hierbij aan games, apps, portals en installaties die aanvullend aan bestaande interventies de patient helpen met het vaak moeilijke proces van genezing en herstel. Kenmerkend voor deze tweede groep van innovaties is dat ze vaak met veel inspanning en enthousiasme worden gerealiseerd, maar dat het vaak blijft steken bij een kleine groep mensen die er gebruik van kunnen maken. Reden hiervoor is dat deze toepassingen vaak niet gevalideerd zijn, dat de manier waarop ze worden aageboden niet is ingericht om op grote schaal aan te kunnen bieden of omdat ze simpelweg een aanvulling zijn op de interventies maar geen onderdeel uitmaken van de diagnose en behandel combinaties. Een kip-ei vraagstuk dat UMCU wil doorbreken.

Presenteren, selecteren, valideren en implementeren

In het kader van de strategische doelstelling van het UMC Utrecht om een ‘continum of care & health’ te realiseren is het UMC Utrecht op zoek naar technologische of sociologische innovaties die hieraan een bijdrage kunnen leveren. Samen met Games for Health Europe is zo het initiatief ontstaan tijdens de jaarlijkse conferentie een selectie te maken van betekenisvolle innovaties. Het doel is de innovaties

die geselecteerd worden een validatie-traject te laten doorlopen en ze te implementeren binnen het primaire proces van het UMCU. Bij de selectie wordt gelet of de innovatie in een stadium is om gevalideerd te worden en of het aansluit bij de speerpunten van het UMCU waarbij in het bijzonder daarbij aandacht zal zijn voor innovaties die gebruikt kunnen worden voor de thema’s hypertensie; ALS, jeugdreuma en longziekten.

Speerpunten

  1. Hersenen
  2. Immunologie & infecties
  3. Oncologie
  4. Hart, vaat & longen
  5. Regeneratieve medicijnen
  6. Kinder geneeskunde

Deelnemen

Tijdens het Games for Health Europe Congres dat op 2 & 3 november 2015 wordt gehouden in de Jaarbeurs Utrecht, zal een commitee van deskundigen van het UMCU per speerpunt een selectie zal maken van innovaties die in hun ogen een bijdrage kunnen leveren aan het ‘continuum of care & health’. Deze selectie zal plaatsvinden tijdens hiervoor speciaal ingerichte workshops. Op basis van deze presentatie zal er direct feedback worden gegeven en zal voor het einde van de conferentie kenbaar worden gemaakt welke innovaties geselecteerd zijn om in aanmerking te komen voor het validatie en implementatietraject.

Ontwikkelaars of aanbieders van innovatieve toepassingen die hun innovatie in aanmerking wil laten komen voor selectie, validatie en implementatie kunnen zich hiervoor aanmelden door een email te sturen aan submit@gfheu.org

 

Congres 2025

Kalender

6&7 maart 2025
DSSH Congres

7&8 maart 2024
DSSH Congres

15 maart 2023
DSSH Experience Day

9 September 2022
DSSH Congres