HomeDSSH Congres 2010DSSH-congres en vakbeurs Zorg & ICT slaan handen inéén

DSSH-congres en vakbeurs Zorg & ICT slaan handen inéén

  ‹ terug naar overzicht

De Dutch Society for Simulation in Healthcare (DSSH) en VNU Exhibitions Europe, organisator van de vakbeurs Zorg & ICT, bundelen hun krachten: in 2010 vindt het DSSH-congres plaats tijdens Zorg & ICT in Jaarbeurs Utrecht. Met deze samenwerking verdiepen zowel de DSSH, dat de ontwikkeling en toepassing van simulatie in de zorg bevordert, en VNU Exhibitions hun werkveld. Het congres vindt plaats op woensdag 31 maart 2010, de vakbeurs van 30 maart t/m 1 april 2010.

Penningmeester en congresvoorzitter van DSSH is Dr. Marlies Schijven, werkzaam als chirurg in het Academisch Medisch Centrum te Amsterdam: `Het congres van DSSH blijft volledig onafhankelijk, maar dankzij deze samenwerking maken we optimaal gebruik van elkaars voordelen. Logistiek gezien is de combinatie van ons congres en Zorg & ICT in Jaarbeurs Utrecht een ideale match. De vakbeurs profiteert van ons inhoudelijk programma en DSSH van de grote aantrekkingskracht die de beurs heeft op groepen bezoekers die anders buiten het bereik van DSSH vallen’.

Veiligheid door simulatie

Het congres, dat voor dit jaar het thema `Serious Gaming and Medical Simulation` heeft meegekregen, kent een uitgebreid en diepgravend programma met prominente sprekers, en is actueler dan ooit. `Veiligheid wordt alsmaar belangrijker, aldus dr. Schijven, `en hoe kan dit beter bereikt worden dan eerst gebruik te maken van simulatie?` Tijdens het congres probeert de DSSH de kruisbestuiving tussen bezoekers te bevorderen: `Het congresprogramma is een afspiegeling van de diversiteit aan beroepsgroepen binnen de DSSH. De DSSH is niet alleen een club van medisch specialisten, artsen, tandartsen, dierartsen en paramedici; maar ook van niet-medici die zich dagelijks bezighouden met uitdagingen en vraagstukken op het gebied van medische simulatie zoals medisch onderwijskundigen, ingenieurs en andere technici. De DSSH is dan ook een snel groter groeiende vereniging.

Nieuwe initiatieven

De samenwerking tussen DSSH en VNU Exhibitions biedt daarnaast nieuwe mogelijkheden. Zo introduceert DSSH voor de congresgangers en andere geïnteresseerden een route over de beursvloer langs die bedrijven die zich in welke vorm dan ook bezig houden met simulatie. `We hebben expliciet gekozen voor een route en niet voor een rondleiding,` zegt dr. Schijven, `zodat deelnemers zelf kunnen beslissen welke exposanten voor hen het interessantste zijn op dit gebied, en zelf ook hun tijdsindeling kunnen bepalen.`

Achtergrond

Zorg & ICT is hét platform voor ICT-toepassingen en diensten in de zorgsector en trekt jaarlijks zo’n 6500 bezoekers. De beurs richt zich niet alleen op ziekenhuizen, maar ook op o.a. thuiszorg, huisartsen, fysiotherapeuten, overheid, zorgverzekeraars en, nieuw voor 2010, op private klinieken.

De DSSH heeft als doel het bevorderen van de ontwikkeling en toepassing van simulatie ten behoeve van patiëntveiligheid, onderwijs, training, arbeidskwaliteit, wetenschappelijk onderzoek en kwaliteitsmanagement in de gezondheidszorg, in de meest ruime zin des woords.

Praktische informatie:

Beursdagen

Dinsdag 30, woensdag 31 maart en donderdag 1 april 2010

Congres

Woensdag 31 maart 2010

Openingstijden voor bezoek

Dinsdag 30 en woensdag 31 maart 2010 van 10.00 – 17.00 uur

Donderdag 1 april van 10.00 – 16.00 uur

Locatie

Hal 1, Jaarbeurs Utrecht

 

Congres 2024

Kalender

7&8 maart 2024
DSSH Congres

15 maart 2023
DSSH Experience Day

9 September 2022
DSSH Congres

21 april 2021
DSSH Congres