HomeNieuwsConferentie Zorgen voor teamwork – hoe dan?

Conferentie Zorgen voor teamwork – hoe dan?

  ‹ terug naar overzicht

Op 1 november verzorgt het Skillscentrum van het Westfriesgasthuis en Waterlandziekenhuis in samenwerking met het platform Zorgen voor Teamwork de jaarlijkse conferentie over teamwork in de zorg.

In de zorg is samenwerking en communicatie van levensbelang. Goed samenwerken en communiceren kun je verder ontwikkelen op basis van CRM. Op 1 november leren we van deskundigen en van elkaar hoe je CRM als kwaliteitsinstrument in de zorg invoert en kunt zorgen voor blijvende effecten.

Er zijn voordrachten over onderwerpen als:

Wat is het blijvende effect van teamwork voor de kwaliteit van zorg en hoe meet je dat? Een wetenschappelijke evaluatie uit Erasmus MC.
Hoe motiveer je de investeringen die nodig zijn voor de implementatie van CRM? Een casestudie van Shell.
Wat zijn de ervaringen met blijvende borging van CRM in het Westfriesgasthuis en Waterlandziekenhuis? Geboortezorg een jaar later.
Wat is de toekomst van CRM in Safety II, van het vermijden van incidenten naar continu verbeteren van de veiligheid.

 

Daarnaast zijn er drie interactieve workshops over het meten van het functioneren van professionals in teams, over het sturen van het CRM implementatieproces en over patiëntparticipatie als succesfactor bij implementeren van teamwork.

 

Tenslotte wordt ook dit jaar de Zorgen voor teamwork Award uitgereikt.

Kom je ook?
Datum: donderdag 1 november 2018

Tijd: Inloop vanaf 9:30.

Programma van 10:00 tot 17:00

Locatie: Schouwburg Het Park, Hoorn

Meld je aan

Prijsvraag

Tijdens elke conferentie ‘Zorgen voor teamwork’ is het Platform Zorgen voor Teamwork op zoek naar voorlopers en ‘best practices’. Dit jaar vraagt het platform de deelnemers om een vlog te maken over teamwork binnen hun organisatie of afdeling. De vijf beste inzendingen worden tijdens de conferentie getoond. Daarna kiezen de deelnemers aan het einde van de dag de uiteindelijke winnaar. Die ontvangt de ‘Zorgen voor teamwork Award’: een wisselbeker. De vijf beste inzendingen worden bovendien op de website van het ‘Platform Zorgen voor Teamwork’ gezet. De vlog moet over teamwork gaan (dat kun je breed interpreteren). De vlog mag niet langer duren dan 2 minuten, patiënten mogen niet herkenbaar in beeld zijn en medewerkers die zichtbaar in beeld zijn moeten toestemming hebben gegeven.

De vlog kun je sturen naar conferentieCRM@westfriesgasthuis.nl

 

Met vriendelijke groet,

Skills-centrum Westfriesgasthuis – Waterlandziekenhuis
Platform ‘Zorgen voor Teamwork’

 

Congres 2024

Kalender

7&8 maart 2024
DSSH Congres

15 maart 2023
DSSH Experience Day

9 September 2022
DSSH Congres

21 april 2021
DSSH Congres