HomeBestuur en CommissiesCommissie Wetenschap

Commissie Wetenschap

 

DSSH Wetenschapscommissie

De wetenschapscommissie van de DSSH stelt zich ten doel mensen uit verschillende disciplines (zoals de medische, technische, onderwijskundige en gedragswetenschappen), die zich bezig houden met onderzoek op het gebied van simulatie & ‘gaming’ ten behoeve van de gezondheidszorg, bij elkaar te brengen en te informeren over de stand van zaken en nieuwe ontwikkelingen.

Wij hebben hiertoe vanaf 2015 een prominentere rol gekregen bij het wetenschappelijk gedeelte van de het DSSH congres. Onze eerste focus is om het insturen van wetenschappelijke abstracts, interesssante ontwikkelingen en workshops, te vergemakkelijken en een transparenter beoordelingsproces te hanteren. De abstracts zullen gepubliceerd worden op de DSSH website, en vandaaruit zullen we op een organische manier werken aan een compleet overzicht van wetenschappelijk onderzoek dat plaatsvindt in Nederland en Belgie. Daarnaast zullen regelmatig een recent artikel bespreken te vinden op deze locatie.

Momenteel bestaat de wetenschapscommissie uit de volgende DSSH leden:

Drs. Marinka Hol,  AUMC, lokatie AMC, Amsterdam

Drs. Lex van Loon, Universiteit Twente / RadboudUMC

Drs. Heidi Maertens, Ghent University Hospital

Drs. Sem Hardon, AUMC, lokatie VUMC, Amsterdam

Prof. dr. Fons Balm, hoofd halschirurg in het AvL en voorzitter van de Virtual Therapy Group in het AvL

Commissie Wetenschap

Commissie Wetenschap: Borgen van het wetenschappelijk karakter van de vereniging en bevorderen van de samenwerking tussen technici, onderwijskundigen en medewerkers gezondheidszorg. Inhoud geven aan het wetenschappelijk programma van het jaarlijkse DSSH congres.

Voorzitter van deze commissie: Drs. Marinka Hol; email: m.l.hol@amc.uva.nl

 

DSSH Congres

12de DSSH congres
18 maart 2020, Maastricht UMC+

Kalender

9 november 2019
Zorgen voor teamnetwork

18 maart 2020
DSSH congres