HomeBestuur en CommissiesCommissie Serious Gaming

Commissie Serious Gaming

 

Doel en samenstelling

De DSSH commissie Serious Gaming bestaat uit medische, onderwijskundige en game professionals die initiatieven en activiteiten borgen en coördineren aangaande games for health. Ons doel is om de samenwerking te bevorderen tussen spelontwikkelaars, ontwerpers, onderwijskundigen en (para-) medici in de gezondheidszorg, zodat serious games optimaal kunnen worden ingezet voor patiëntenzorg en opleiden. Spellen die zijn beoordeeld door de commissie worden beloond met het ‘Keurmerk Valide Games’, ter ondersteuning van de implementatie en verdere validering van games binnen de gezondheidszorg.

KeurmerkValideGames01_512

Evaluatieraamwerk

Onder auspiciën van de Commissie Serious Gaming van de DSSH zal een onafhankelijke keuring van games plaatsvinden. Het is immers heel belangrijk om te weten welke games met recht kunnen bijdragen aan een betere gezondheidszorg en training van zorgprofessionals. Ook is het belangrijk dat door de beoordeling en feedback, spel ontwikkelaars en ontwerpers hun games beter kunnen laten aansluiten op de regelgeving die geldt binnen de gezondheidszorg. Voor dit doel gebruikt de commissie een uitgebalanceerd en transparant raamwerk (online instrument). Het beoordelingsraamwerk met sterren kunt u hier vinden op Evaluatieraamwerk

Heeft u een game ontwikkeld en bent u geïnteresseerd in het snel verkrijgen van het keurmerk? Ga dan naar de pagina indienen.

Dit initiatief is mogelijk gemaakt door een samenwerking van CBusinez, Partners in Health Innovatie en Bureau Kennistransfer UvA-AMC.


Momenteel bestaat de Serious Gaming commissie uit de volgende DSSH leden:

Dr. Mary Dankbaar (voorzitter), Erasmus MC Rotterdam

Dr. Agali Mert, Mert Medical

Rudolf J.B. Buirma, MA, Dandy Banterer

Drs. Riette Meijer, Academisch Medisch Centrum

Bart Doyen, MSc, Universitair Ziekenhuis Gent & Universiteit Gent

Dr. Tanja Nijboer, UMC Utrecht Hersencentrum & Universiteit Utrecht

Dr. Micah Hrehovcsik, HKU University of the Arts, Game Architect Studio

Prof. Dr. Marlies Schijven, Academisch Medisch Centrum (adviseur van de commissie)

 

DSSH Congres

12de DSSH congres
18 maart 2020, Maastricht UMC+

Kalender

9 november 2019
Zorgen voor teamnetwork

18 maart 2020
DSSH congres